央视频办公场地F30F29建设概念设计 Jul23_19(1)_Page_03.

CCTV New Media Newsroom

Beijing, China

Provost Studio provided interior design and planning, environmental branding and scenic design services for this new newsroom project for CCTV in Beijing, China. 


CCTV was looking for a new approach to integrate social media content presentation and production with their more traditional newsroom workflow across 2 floors (29th & 30th Floors) of their headquarters building.


Provost Studio offered a design prototype that created new media "pods" within a flexible broadcast presentation landscape for each video production team.  The newsroom is seen as a 360 degree shooting environment that acts as both broadcast studio and office workplace.  There are multiple locations within the newsroom to work independently and collaborate as part of a team to create, edit, and produce video content.


Team:

Scenic Design and Interior Design & Planning : Provost Studio

AV Integration and Management: Aperax

 
CCTV New Media Newsroom
 
 
央视频办公场地F30F29建设概念设计 Jul23_19(1)_Page_08.
 
 

Stay in touch > Enter your email to sign-up for Latest News & Insights

Subscribe Form

RALEIGH OFFICE. 5000 Centregreen Way. Suite 500. Cary NC. 27513
NEW YORK OFFICE. 230 Park Avenue. 3rd Floor. New York NY. 10169

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Twitter

©2019 by Provost Studio