CCTV.com Newsroom & Headquarters

CCTV.com Newsroom & Headquarters
CCTV.com Newsroom & Headquarters
CCTV.com Newsroom & Headquarters
CCTV.com Newsroom & Headquarters
CCTV.com Newsroom & Headquarters
CCTV.com Newsroom & Headquarters
CCTV.com Newsroom & Headquarters
CCTV.com Newsroom & Headquarters
CCTV.com Newsroom & Headquarters

CCTV.com Newsroom & Headquarters

Beijing, China

DATE

2020

CATEGORY

News

ABOUT THIS PROJECT

SCOPE

Broadcast Planning & Infrastructure
Scenic Design & Management
Interior Design
Environmental Graphic Design

AREA

Newsroom & Facility-8,100sf

Project Team

Design Firm – Provost Studio
Design Principal – Peter Provost
Designer – Intermodal Studio
Visualization – Intermodal Studio
Scenic Fabrication – Artisan
Lighting Design – AperaX Technology Inc.
A/V Technology – AperaX Technology Inc.

DESCRIPTION

Similar in approach to the CCTV Main Headquarters project, CCTV.com was looking for a new approach to integrate social media content presentation and production with their more traditional newsroom workflow.

Provost Studio provided interior design and planning, environmental branding and scenic design services for this new newsroom project for the new CCTV.com Headquarters in Beijing, China.

Specifically, Provost Studio offered a design solution that created new media “pods” within a flexible broadcast presentation landscape for each video production team. The newsroom is seen as a 360 degree shooting environment that acts as both broadcast studio and office workplace. There are places within the newsroom to work independently and collaborate as part of a team to create, edit, and produce video content.