CCTV Headquarters New Media Newsroom

CCTV Headquarters New Media Newsroom
CCTV Headquarters New Media Newsroom
CCTV Headquarters New Media Newsroom
CCTV Headquarters New Media Newsroom
CCTV Headquarters New Media Newsroom
CCTV Headquarters New Media Newsroom
CCTV Headquarters New Media Newsroom
CCTV Headquarters New Media Newsroom
CCTV Headquarters New Media Newsroom
CCTV Headquarters New Media Newsroom
CCTV Headquarters New Media Newsroom

CCTV Headquarters New Media Newsroom

Beijing, China

DATE

2020

CATEGORY

Workplace

ABOUT THIS PROJECT

SCOPE

(New Media Broadcast Newsroom and Interiors for 29th & 30th Floors)
Broadcast Planning & Infrastructure
Scenic Design & Management
Interior Design
Environmental Graphic Design

AREA

Newsroom & Facility-30,000sf

Project Team

Scenic Design-Provost Studio
Design Principal-Peter Provost
Scenic Fabrication-Artisan
Lighting Design- AperaX Technology Inc.
A/V Technology- AperaX Technology Inc.

DESCRIPTION

Provost Studio provided interior design and planning, environmental branding and scenic design services for this new newsroom project for CCTV in Beijing, China.

CCTV was looking for a new approach to integrate social media content presentation and production with their more traditional newsroom workflow across 2 floors (29th & 30th Floors) of their headquarters building.

Provost Studio offered a design prototype that created new media “pods” within a flexible broadcast presentation landscape for each video production team. The newsroom is seen as a 360 degree shooting environment that acts as both broadcast studio and office workplace. There are multiple locations within the newsroom to work independently and collaborate as part of a team to create, edit, and produce video content.